
اینترنت، تحولات عظیمی را در توسعه تکنولوژی به وجود آورده است در این میان، اقتصاد نیز به عنوان یکی از جدی ترین بهره برداران اینترنت و فناوری های نوین خود را مطرح کرده است.
به گزارش ایتنا از مهر، تاریخ دنیای مدرن به واسطه ظهور و بروز تحولات جدید دستخوش تغییر و دگرگونی شده است.
همان طور که ماشین بخار در زمان خود، تحولی در دنیای صنعت و به دنبال آن اقتصاد به وجود آورد؛ ظهور اینترنت نیز تغییرات بزرگی را با خود به دنبال داشت. بیل گیتس در یکی از کتاب های خود از اینترنت با اصطلاح "جاده ای به سوی آینده" یاد می کند.
* ورود اینترنت به اقتصاد با نام "تجارت الکترونیک"
تجارت الکترونیک به آن دسته از خرید و فروش کالا یا خدماتی اطلاق می شود که خریدار، کالا یا خدمت مورد نظر خود را از طریق اینترنت و سایت های تجارت الکترونیک انتخاب و از همین طریق نیز آن را خریداری می کند. تجارت الکترونیک که در ابتدای این قرن همچنان در حاشیه قرار داشت، در سال های اخیر مسیر توسعه و گسترش را در پیش گرفته است.
اگرچه سهم خرید کالا یا خدماتی که از طریق تجارت الکترونیک عرضه می شوند، نسبت به کل هزینه های مصرفی هنوز اندک است اما نفوذ تجارت الکترونیک در خرید و فروش برخی کالاها یا خدمات (کالاها، اقلام فرهنگی، خدمات مسافرتی و سایر موراد) بسیار مهم تر ارزیابی می شود.
آماری از نفوذ اینترنت در تجارت و اقتصاد
در سال 2009، سی و هفت درصد از اروپایی های شانزده تا هفتاد و چهار ساله، خرید یا سفارش اینترنتی داشته اند. آمارها حاکی از ورود اینترنت به تجارت و اقتصاد را نشان می دهند به طوری که تنها در یک سال، پنج درصد و طی پنج سال یعنی از 2004 تا 2009، هفده درصد افزایش را ثبت کرده اند. در سال های آینده، توسعه تجارت الکترونیک به تدریج سریع تر نیز پیش خواهد رفت.
آمار باورنکردنی از معاملات آنلاین
در سال 2020، آمار معاملات آنلاین از مرز صد و ده میلیارد یورو عبور می کند. به طور طبیعی، این محاسبات بسیار شکننده و آسیب پذیر هستند اما تا حد قابل توجهی ریتم توسعه بخش بازار را طی ده سال آینده تعیین می کنند.
اینترنت، مرزهای تجارت را محو می کند
تجارت الکترونیک دیگر به مرزهای جغرافیایی محدود نمی شوند. با استفاده از خدمات الکترونیک حتی شرکت های کوچک نیز می توانند به بازارهای جهانی دسترسی یابند و خدمات یا کالاهای خود را بفروشند یا مواد مورد نیازشان را خریداری کنند.
از سوی دیگر با استفاده از این امکان، محدودیت زمانی نیز از میان می رود زیرا ارائه خدمات اینترنتی در تمام روزهای هفته و به صورت بیست و چهار ساعته امکان پذیر است.
بی اعتمادی نسبت به اینترنت در تجارت
یکی از مهم ترین معایب تجارت الکترونیک این است که هنوز اینترنت به زندگی شخصی بسیاری از افراد راه پیدا نکرده و علت این امر نیز می تواند نداشتن آگاهی یا بی اعتمادی نسبت به فناوری های روز باشد.
عدم اعتماد به اعتبار معاملات تجاری در اینترنت را می توان به عنوان چالشی بزرگ مطرح کرد.
عده ای از مردم نیز نمی خواهند اطلاعات شخصی و خصوصی خود را برای سوال های امنیتی که در سایت های اینترنتی پرسیده می شود، افشا کنند.
بارها دیده شده حتی آنهایی که از سطوح اجتماعی بالایی برخوردار بوده اند نیز پرسش هایی درباره مشروعیت و اعتبار سایت های تجارت الکترونیک پرسیده اند که پرسش ها نشانه ای از بی اعتمادی آنها به دنیای تجارت الکترونیک را برملا می سازد.
www.yjc.ir

"ساتیا نادلا"(Satya Nadella) مدیرعامل شرکت مایکروسافت به همه شایعات منتشر شده پایان داد و اعلام کرد که مرکز تولید کنسول بازی Xbox یک واحد ارزشمند برای آنها محسوب میشود و به سرمایهگذاریهای خود روی آن ادامه میدهد.
به گزارش ایتنا از رایورز، نادلا در نامهای که برای کارمندان مایکروسافت ارسال شده بود توضیح داد که این شرکت به سرمایهگذاریهای خود روی بخش Xbox ادامه میدهد و با این نامه همه شایعات منتشر شده در این زمینه مبنی بر احتمال فروش این مرکز تولید بازیهای رایانهای را غیرواقعی میخواند.
نادلا در نامه خود توضیح داد: «من قصد دارم تفکرات خود را در بخش Xbox نیز اعمال کنم و کاملا صریح میگویم که اهمیت این بخش برای ما بسیار زیاد است. این بخش به تنهایی یکی از قویترین واحدهای دیجیتالی ما را تشکیل میدهد و بسیار سودده است.»
او همچنین گفت: «ما بسیار خوششانسیم که واحد Xbox را در خانواده مایکروسافت در اختیار داریم و با اعمال هرچه بیشتر نوآوری در آن میکوشیم مشتریان خود را راضیتر نگه داریم».
.jpg)
مرکز Xbox یکی از محبوبترین دستگاههای الکترونیکی در جهان را تولید میکند و با ارایه خدمات و سرویسهای آنلاین توانسته است بازار جهانی را در اختیار بگیرد.
نادلا اظهار داشت که برای توسعه خدمات Xbox از فناوریهای اصلی مایکروسافت بهره برده است و هسته مرکزی مدل جدید کنسول بازی Xbox نیز مبتنی بر سیستمعامل ویندوز و خدمات پردازش ابری مایکروسافت فعالیت میکند.
www.yjc.ir

دولت افغانستان پیشنویس طرح جدید مبنی بر فیلتر کردن فیسبوک در طول بحرانهای مربوط به دوره انتخابات ریاست جمهوری این کشور را رد کرد.
به گزارش ایتنا، "فایق واحدی" سخنگوی معاون رئیس جمهور به خبرگزاری AFP توضیح داد که تصمیم مذکور در تاریخ 6 ژوئیه در جریان آخرین نشست "شورای امنیت ملی افغانستان" اتخاذ شده است.
سناتورهای افغان هفته گذشته از دولت این کشور خواستند در طول دوره انتخابات ریاست جمهوری دسترسی به فیسبوک را مسدود کند و با این مسئله اصرار داشتند که این شبکه اجتماعی میتواند تنشهای قومی و قبیلهای در این کشور را افزایش دهد.
شبکه اجتماعی این روزها برای مردم افغان به یک تریبون آزاد تبدیل شده است و طرفداران "عبدالله عبدالله" و "اشرف غنی" به عنوان دو کاندیدای اصلی ریاست جمهوری در این فضا با یکدیگر گفتوگو میکنند.
البته باید توجه داشت که فضا و زبانهای قومی در افغانستان طی چند سال گذشته باعث بروز برخی تنشها شده است.
.jpg)
نکته قابل ملاحظه در این زمینه این است که مردم پشتو و تاجیک در افغانستان از دهه 1990 تاکنون مشکلات فراوانی با یکدیگر داشتند و همچنان مجادله بین آنها ادامه دارد.
www.itna.ir




• حجم: 1.3 مگابایت
• نسخه: 3.0
• اجرا در: اندروید 2 و بالاتر




• حجم: 0.5 مگابایت
• نسخه: 1.0
• اجرا در: اندروید 2.1 و بالاتر
• امتیاز:






• حجم: 16.2 مگابایت
• نسخه: 1.5
• اجرا در: اندروید 2.3 و بالاتر
• امتیاز:




• حجم: 13.8 مگابایت
• نسخه: 1.0.1165.0
• اجرا در: ویندوزهای XP, 7, 8
• امتیاز:




قفل کردن گوشی هوشمند یکی از اساسیترین کارها برای هر کاربر محسوب میشود و البته در برخی مواقع یک فرآیند دشوار و دستوپاگیر است که طی آن مجبورید رمز عبور وارد کنید، اثر انگشت خود را بهکار بگیرید یا نقطهها را به اشکال مختلف به یکدیگر متصل کنید.
به گزارش ایتنا از رایورز، شرکت اپل این روزها به دنبال یک روش جایگزین و کاربردی میگردد و بر این اساس حق امتیاز جدید خود برای ارائه فناوری جدید در زمینه قفل کردن نمایشگر گوشی را در "اداره حق امتیازها و علایم تجاری آمریکا" به ثبت رسانده است.
بر اساس اسناد ثبت شده در این مرکز، اپل فناوری ارائه کرده است که میتواند موقعیت جغرافیایی کاربر را شناسایی کند و سپس کد باز کردن قفل گوشی را بر اساس آن ارایه نماید.
این طرح برای گوشی هوشمند آیفون به این صورت دنبال میشود که فناوری در وهله اول موقعیت جغرافیایی صاحب گوشی را شناسایی میکند و مثلا تشخیص میدهد که او در خانه، محل کار یا داخل اتومبیل است که این کار بر اساس گیرنده ماهوارهای GPS و یا شبکه Wi-Fi صورت میگیرد.
در مرحله بعد سیستم میزان امنیت محیط را شناسایی میکند تا در این شرایط بتواند قفل گوشی را باز کند یا از شما کد امنیتی بخواهد.

به عنوان مثال، زمانی که شما داخل منزل هستید هیچ کد امنیتی پرسیده نمیشود و در محلهایی مانند فروشگاه مواد غذایی نزدیک منزل که زیاد به آنجا مراجعه میکنید، ممکن است نیاز به وارد کردن اثر انگشت یا کد ساده داشته باشید.
اما زمانی که از منزل خود دور میشوید، سیستم امنیتی قویتر نیاز است و در این شرایط میبایست برای باز کردن قفل گوشی فرآیند پیچیدهتری را انجام دهید.
شرکت اپل در جریان ثبت این حق امتیاز در اسناد خود نوشت: «با توجه به اینکه برخی امکان از جمله منزل و محل کار امنتر هستند، کاربر نیازی ندارد در این مکانها کدهای امنیتی پیچیده را مورد استفاده قرار دهد و به راحتی میتواند قفل گوشی خود را باز کند.»
www.itna.ir
معاون بررسی های فنی و صدور پروانه رگولاتوری گفت: با توجه به اشباع بازار تلفن همراه کشور در بخش صوت، اپراتور جدید بیشتر در بخش دیتای تلفن همراه فعالیت خواهد کرد.
به گزارش ایتنا از مهر، صادق عباسی شاهکوه از انجام مطالعه و امکانسنجی ورود اپراتور جدید تلفن همراه با همکاری پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مشاور بینالمللی خبر داد.
وی افزود: با توجه به تکنولوژیهای جدیدی مانند M2M و سلامت الکترونیک، فرصتهائی برای اپراتور جدید وجود خواهد داشت و به نظر میآید به دلیل رشد تصاعدی دیتای تلفن همراه که با افزایش محتوا و سرویس های داخلی بیشتر هم خواهد شد، وجود اپراتور خاص دیتا لازم باشد.
?عباسی شاهکوه گفت: در صورتی که اپراتورهای موجود، شرایط رگولاتوری برای ارتقاء به نسلهای بالاتر را که در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب و در الحاقیه پروانهها نیز منعکس شده است، برآورده نکرده و مجوز ارتقاء نگیرند، سهم بیشتری از بازار دیتای تلفن همراه به اپراتور جدید تعلق میگیرد.
وی درباره پیششرطهای ارتقای شبکههای تلفن همراه از نسل دوم به نسلهای بالاتر اظهار داشت: کلیات صدور مجوز ارتقای شبکه تلفن همراه از سوی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شده است که در آن رویکردهایی مانند ایجاد توازن در تخصیص طیف مورد نیاز اپراتورها، فراهمکردن امکان صدور مجوز اپراتورهای مجازی تلفن همراه (MVNO)، اجرائیکردن رومینگ ملی، ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه (MNP)، رفع اشکالات و ابهامهای پروانههای موجود و همچنین عمل به تعهدات از سوی دارندگان پروانهها مورد توجه قرار گرفته است.




• حجم: 4.7 مگابایت
• نسخه: 2.4
• اجرا در: اندروید 2.1 و بالاتر
• امتیاز:


